top of page
Boktor en houtworm

Boktorren: een vervelend probleem dat we goed kunnen verhelpen

KENNIS EN KNOWHOW OM UW HOUT TE BESCHERMEN

Als u in uw huis of kantoor last heeft van boktorren, dan raden we u aan dit probleem snel aan te pakken. Zodoende zorgt u ervoor dat schade die deze beestjes aanrichten tot een minimum beperkt blijft. En deze schade kan behoorlijk escaleren. Zo tasten boktorren soms houten balken en dragende constructies van daken aan.


Bij Allround Plaagdierbeheersing hebben we de kennis en de knowhow om problemen met boktorren grondig en snel aan te pakken. Maak gebruik van onze kennis om uw pand vrij van boktorren te maken.

Boktor
Allround Plaagdierbeheersing logo

UW SPECIALIST IN HET BESTRIJDEN VAN BOKTOR EN HOUTWORM

Hoe komt een boktor in huis?

Boktorren kunnen op verschillende manieren een huis binnendringen, zoals via geïmporteerd hout, bouwmaterialen of meubels die al besmet zijn. Ze leggen eitjes in hout. Wanneer deze uitkomen, boren de larven zich door het hout, wat structurele schade kan veroorzaken. In sommige gevallen kunnen boktorren ook via open ramen, deuren of scheuren in muren het huis binnendringen. Het voorkomen van vochtig hout en regelmatige inspecties verminderen de kans op besmetting.

Overlast van boktorren? Let op het volgende

Boktorren zijn de meest voorkomende houtaantaster. Ook dikke houten balken zijn niet veilig voor de boktor. Dergelijke balken kunnen in een paar jaar geheel worden weggevreten. Dit gebeurt niet zelden in historisch waardevolle gebouwen. Dat de gevolgen daar groot zijn, mag duidelijk zijn.

 

Boktorren bestrijden is één ding, maar het loont altijd de moeite om in gebouwen met veel hout eens na te denken over een preventieve aanpak. We helpen u hier graag bij! Bij Allround Plaagdierbeheersing denken we bijvoorbeeld aan methodes van beluchting, maar ook aan een behandeling van het houtoppervlak.

De oplossing voor problemen met houtwormen

Houtwormen kunnen voor gelijkaardige problemen zorgen als boktorren. Overlast door houtworm ontstaat wanneer hun larven zich in houten structuren nestelen en zich voeden met cellulose, wat resulteert in structurele schade. Deze larven boren zich een weg door het hout, waardoor gangen en tunnels ontstaan die de integriteit van het hout verzwakken. Dit kan leiden tot verzakte vloeren, balken en meubels, wat een risico op instorting of beschadiging met zich meebrengt. Bovendien kunnen houtstof en uitwerpselen van houtwormen allergieën en ademhalingsproblemen veroorzaken bij mensen.

Hoe ontstaat overlast van houtwormen

Houtwormen kunnen op verschillende manieren een huis binnendringen. Dit kan gebeuren door besmet hout dat wordt gebruikt in bouwmaterialen, meubels, of zelfs verpakkingsmateriaal. Ook kunnen ze via open ramen, deuren of scheuren in muren het huis binnenkomen. Daarnaast kunnen volwassen kevers eitjes leggen op of in de buurt van hout, waarna de larven uitkomen en zich in het hout nestelen. Het is belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en vochtig hout te vermijden om besmetting te voorkomen.

Een oplossing voor houtworm in uw huis of bedrijf?

U doet er goed aan regelmatig houten constructies te inspecteren om de aanwezigheid van houtworm te controleren. Anderzijds is het vaak heel moeilijk om ze zelf te vinden en de mogelijke schade in te schatten.

schade houtworm

Aanpak van de boktor en houtwormen samengevat

  • inspectie

  • behandeling

  • vochtbeheersing

  • preventie

  • professionele hulp

boktor en houtwormen

Neem vandaag contact op met Allround Plaagdierbeheersing

Merkt u schade aan houten constructies ? Of vermoedt u dat boktorren of houtwormen uw woning aantasten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een effectief plan van aanpak.

bottom of page