top of page
Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Allround Plaagdierbeheersing pakt zilvervisjes voor u aan

WAT ZIJN ZILVERVISJES EN PAPIERVISJES? 

Papiervisjes en zilvervisjes zijn beide kleine insecten die zich voeden met organisch materiaal zoals papier en textiel. Het belangrijkste verschil is hun uiterlijk: papiervisjes hebben een meer langwerpig lichaam en platte kop, terwijl zilvervisjes een zilverachtige kleur hebben en een wigvormig lichaam met lange antennes.


Beide soorten beestjes kunnen een vervelend probleem zijn. Ze brengen schade aan waardevolle bezittingen aan, in het bijzonder aan papier, karton en behang. Dit zorgt voor een minder nette uitstraling van uw woning. Bovendien zien ze er ook niet aantrekkelijk uit en kunnen ze gemakkelijk bacteriën of ziektes overbrengen. Wilt u doeltreffend zilvervisjes of papiervisjes uit uw pand laten verwijderen? Dan zit u goed bij Allround Plaagdierbeheersing. We helpen u graag met een effectieve en duurzame aanpak van dit probleem.

zilvervisjes en papiervisjes
Allround Plaagdierbeheersing logo

UW SPECIALIST IN HET BESTRIJDEN VAN ZILVERVISJES

Welke schade kunnen zilvervisjes en papiervisjes aanbrengen?

Papiervisjes en zilvervisjes kunnen schade aanrichten aan papier, boeken, behang en kleding. Ze smullen van alle organische materialen en voeden zich met cellulose en stijfsel. Deze insecten kunnen kleine gaatjes achterlaten in papieren documenten, boeken en kartonnen dozen, wat resulteert in vernietiging van belangrijke of waardevolle items. Bovendien kunnen ze allergieën veroorzaken door hun uitwerpselen en vervellingen achter te laten, wat problemen kan veroorzaken voor mensen met allergieën of astma.

Heeft u in uw pand last van zilvervisjes?

We helpen u bij Allround Plaagdierbeheersing graag met raad en daad om zilvervisjes te bestrijden en te voorkomen. Zilvervisjes gedijen het best in een vochtige omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer of een leefruimte met vochtige muren. Zorg daarom steeds voor een gezond binnenklimaat en goede ventilatie. Dit vermindert de luchtvochtigheid in de ruimte.
 

Ook is het verstandig om kleding en andere spullen niet vochtig in de kast te leggen. Dit trekt het ongedierte alleen maar aan. Laat kleding helemaal drogen en extra luchten en leg het niet onmiddellijk in de kast. Verwijder regelmatig oud papier uit uw woning en ruim etensresten altijd op tijd op. Zo is uw pand meteen een stuk minder aantrekkelijk voor zilvervisjes. Wilt u nog meer informatie of tips? Maak dan gerust een afspraak met ons, we helpen u graag verder.

Hoe pakt Allround Plaagdierbeheersing zilvervisjes en papiervisjes voor u aan?

Heeft u bij de strijd tegen zilvervisjes behoefte aan de hulp van een specialist? Dan kunt u op onze hulp rekenen. We zorgen hierbij voor een grondige inspectie van uw woning. Vervolgens bewerken we alle gevoelige plaatsen zoals stukken van muren, de ruimte achter kasten, schilderijen of stopcontacten met een langdurig werkend middel. Omdat we ook preventief willen werken, geven we u tips of knappen we klussen voor u op om de luchtvochtigheid in de ruimte te optimaliseren.

zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Contacteer Allround Plaagdierbeheersing

Heeft u thuis last van zilvervisjes of papiervisjes? Neem dan vandaag nog contact op met Allround Plaagdierbestrijding. We helpen u graag om u van dit probleem te verlossen.

bottom of page